Acties & Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten

2023/10/02

L1 pakt uit op HILTHO in Horst aan de Maas

Eén keer per vier jaar vindt in Horst aan de Maas de grootste consumentenpaviljoenbeurs van Nederland plaats, de HILTHO. Dit jaar vindt het evenement met ruim 160 deelnemers uit verschillende branches plaats van 6 t/m 11 oktober. Uiteraard mag L1 op zo'n uniek Limburgs evenement niet ontbreken en dit jaar pakken we fors uit. Ook voor u als Limburgse adverteerder is er voldoende te beleven op en rondom de stand van L1.

2023/09/14

L1 Golfdag 2023 dag vol zon, plezier en netwerken

Maandag 11 september 2023 vond voor de tweede keer op rij de L1 Golfdag plaats. In totaal namen 18 flights van vier personen het onder een stralende zon tegen elkaar op bij De Zuid Limburgse Golf- en Countryclub Wittem.

Een sfeerverslag (foto's: Bram Becks) vind je in ons Flickr-album!

2023/07/24

L1 belangrijkste informatiebron voor Limburgs nieuws

Limburgers vinden Regionale Publieke Omroep L1 de belangrijkste informatiebron voor Limburgs nieuws, dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction over het eerste halfjaar van 2023. Daarmee laat L1 grote nieuwsmedia als de NOS en Nu.nl achter zich.

2023/06/16

Online adverteren - termen en afkortingen uitgelegd

Online adverteren wordt steeds populairder. Waar reclamecampagnes vroeger werden weggezet via radio, tv en printmedia heeft men tegenwoordig ook een groot scala aan online mogelijkheden. Daarmee wordt een goedkoop, sneller én beter meetbaar alternatief toegevoegd aan de mediamix.

2023/06/06

Zo produceer je eenvoudig je eigen tv- of radiospot

“Mijn eigen tv-commercial, radiospot of online uitingen? Daar heb ik toch helemaal geen verstand van?” Herken je dat? Je wil graag werken aan de naamsbekendheid van je bedrijf of die ene geweldige actie onder de aandacht brengen bij je doelgroep, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Het produceren van een post voor social media lukt nog wel, maar de productie van een radiospot, een tv-commercial  of online bannerset? Daar heb je zeer specifieke kennis voor nodig en dat is veel te duur! Toch?

2023/05/15

Waarom tv-reclame ook voor jou interessant is!

Inspelen op verschillende emoties, dat is de kracht van televisiereclame. Het raakt en prikkelt meerdere zintuigen én heeft een grotere impact dan adverteren via bijvoorbeeld Facebook of Youtube direct nadat de kijker eraan is blootgesteld.

2023/03/10

L1 gaat cookieloos: wat betekent dit voor u?

Per 20 maart 2023 is L1 volledig overgestapt op cookieloos adverteren. Die keuze komt voort uit een gezamenlijk besluit van alle 13 Regionale Publieke Omroepen in Nederland. Met dat besluit stuurt de volledige RPO aan op een veilige online omgeving voor zowel consument als adverteerder. Maar wat betekent dat voor u als Limburgse ondernemer?

2023/03/06

Limburg stemde massaal af op L1 tijdens Vastelaovend!

L1 kleurde de afgelopen Vastelaovend weer rood, geel en groen om als L11 Alaaf verschillende programma’s uit te zenden via L1 TV, L1 Radio en de online kanalen. De Limburgers wisten weer massaal onze kanalen te vinden; om te zien wie het LVK zou winnen, hoe de Vastelaovend werd geopend tijdens de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting, hoe mooi de optochten zijn in Heerlen, Venlo, Sittard en Maastricht én hoe ook de Vastelaovend traditioneel werd afgesloten tijdens de Groete Gulpener Vastelaovesfinale!

2022/11/03

Onderzoek: 1Limburg grootste regionale nieuwsapp van Nederland

1Limburg is de meest gebruikte en bekendste nieuwsapp van Limburg. Dat blijkt uit  de Nationale Nieuwsapp Monitor 2022. Met een bekendheid van ruim 94% laat de vernieuwde 1Limburg app prominente nieuwsmerken als Nu.nl (91%), NOS (88%) en RTL Nieuws (83%) achter zich. Ook regionale nieuwsapp De Limburger (91%) haalt het niet bij de bekendheid van 1Limburg.