Acties & Nieuws

Nieuws

Nieuwsberichten

2024/04/09

Jubileumactie L1: 25% extra zendtijd tijdens zomer 2024

L1 bestaat dit jaar 25 jaar! Die naam wordt gebruikt sinds het toenmalige Omroep Limburg en TV8 op 29 juni 1999 besloten om gezamenlijk tv- en radio-uitzendingen te gaan maken. En wie jarig is trakteert, dus daarom hebben we deze zomer een hele bijzondere actie voor ondernemend Limburg!

2024/04/08

OLS 2024: Verbind jouw bedrijfsnaam aan dit oer-Limburgse evenement

Het Oud Limburgs Schuttersfeest, een van de meest traditioneel Limburgse evenementen in het jaar én sinds 2014 officieel Nederlands immaterieel cultureel erfgoed. Dit jaar vind dit bijzondere evenement met jaarlijks tienduizenden bezoekers plaats in de Gemeente Beekdaelen en jij kan daar met jouw bedrijf bij zijn!

2024/02/20

L1 Radio best beluisterde regionale zender van Limburg

L1 Radio is de best beluisterde regionale radiozender van Limburg, dat blijkt uit het NMO Luisteronderzoek over de maand januari 2024. Met een maandbereik van 429.000 luisteraars noteert L1 Radio met ruime voorsprong de eerste plek.

2023/12/19

Neem een kijkje in onze keuken met de L1 Mediasessies!

Als Regionale Publieke Omroep van Limburg vinden we het als L1 zijnde belangrijk om onze deuren te openen voor het Limburgse publiek. Dat doen we al regelmatig via onze rondleidingen, maar afgelopen jaar zijn we óók gestart met speciale L1 Mediasessies voor ondernemend Limburg. Daarmee openden we de deuren van onze TV-studio, radiostudio én online redactie voor diverse businessclubs, mediabureaus en bedrijven. 

2023/10/02

L1 pakt uit op HILTHO in Horst aan de Maas

Eén keer per vier jaar vindt in Horst aan de Maas de grootste consumentenpaviljoenbeurs van Nederland plaats, de HILTHO. Dit jaar vindt het evenement met ruim 160 deelnemers uit verschillende branches plaats van 6 t/m 11 oktober. Uiteraard mag L1 op zo'n uniek Limburgs evenement niet ontbreken en dit jaar pakken we fors uit. Ook voor u als Limburgse adverteerder is er voldoende te beleven op en rondom de stand van L1.

2023/09/14

L1 Golfdag 2023 dag vol zon, plezier en netwerken

Maandag 11 september 2023 vond voor de tweede keer op rij de L1 Golfdag plaats. In totaal namen 18 flights van vier personen het onder een stralende zon tegen elkaar op bij De Zuid Limburgse Golf- en Countryclub Wittem.

Een sfeerverslag (foto's: Bram Becks) vind je in ons Flickr-album!

2023/07/24

L1 belangrijkste informatiebron voor Limburgs nieuws

Limburgers vinden Regionale Publieke Omroep L1 de belangrijkste informatiebron voor Limburgs nieuws, dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction over het eerste halfjaar van 2023. Daarmee laat L1 grote nieuwsmedia als de NOS en Nu.nl achter zich.

2023/06/16

Online adverteren - termen en afkortingen uitgelegd

Online adverteren wordt steeds populairder. Waar reclamecampagnes vroeger werden weggezet via radio, tv en printmedia heeft men tegenwoordig ook een groot scala aan online mogelijkheden. Daarmee wordt een goedkoop, sneller én beter meetbaar alternatief toegevoegd aan de mediamix.

2023/06/06

Zo produceer je eenvoudig je eigen tv- of radiospot

“Mijn eigen tv-commercial, radiospot of online uitingen? Daar heb ik toch helemaal geen verstand van?” Herken je dat? Je wil graag werken aan de naamsbekendheid van je bedrijf of die ene geweldige actie onder de aandacht brengen bij je doelgroep, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Het produceren van een post voor social media lukt nog wel, maar de productie van een radiospot, een tv-commercial  of online bannerset? Daar heb je zeer specifieke kennis voor nodig en dat is veel te duur! Toch?

2023/05/15

Waarom tv-reclame ook voor jou interessant is!

Inspelen op verschillende emoties, dat is de kracht van televisiereclame. Het raakt en prikkelt meerdere zintuigen én heeft een grotere impact dan adverteren via bijvoorbeeld Facebook of Youtube direct nadat de kijker eraan is blootgesteld.

2023/03/10

L1 gaat cookieloos: wat betekent dit voor u?

Per 20 maart 2023 is L1 volledig overgestapt op cookieloos adverteren. Die keuze komt voort uit een gezamenlijk besluit van alle 13 Regionale Publieke Omroepen in Nederland. Met dat besluit stuurt de volledige RPO aan op een veilige online omgeving voor zowel consument als adverteerder. Maar wat betekent dat voor u als Limburgse ondernemer?